Ma van a kistestvérem szülinapja. Mivel ő nagyon szeret társasjátékozni, én pedig szeretem a történelmet és az irodalmat úgy gondoltam vegyítem a kettőt. Így született meg az „Irodalmárok és Történelmi személyek Játéka”, az IT. Ennek nagyon örülne a kistesóm, úgyhogy megcsináltam neki.

Ti is készítsétek el a használati útmutató és a fotók alapján!

Jó játékot kívánok!

Igor

Irodalmárok és Történelmi személyek játéka

A készlet tartalmazza:

  • 1 db tábla

  • 6 db nagy kártya

  • 1 db szívecskés doboz kis kártyákkal

  • 1 db használati útmutató

Játékszabály:

A játék előkészületei:

Rakjátok a nagy kártyákat rajzos felükkel felfelé a helyükre a táblán és mindenki húzzon a szívecskés dobozból egy kis kártyát. Nézze meg, majd rakja félre.

A játék első része:

A legfiatalabb játékos húzzon egyet a nagy kártyák közül. Nézze meg a képet anélkül, hogy látná a hátoldalát a kártyának. Olvassa el a kép alatti szöveget. Jöjjön rá a segédszavak segítségével, hogy mit ábrázol a kép. Aki kitalálja fordítsa meg a kártyát és nézze meg, hogy helyesen tippelt-e. Ha igen akkor léphet egyet a bábujával. Ha nem sikerül, akkor a bábu marad a helyén. Majd folytassátok a játékot az óramutató járásával ellentétes irányban és a következő játékos is húzzon egy kártyát, amíg el nem fogy az utolsó nagy kártya is.

A játék második része:

Ha elfogytak a nagy kártyák, akkor következnek a kis kártyák. Most újra nézd meg a játék elején kapott kártyát. Most a második legfiatalabb játékos próbál mondani egy értelmes mondatot a kártyáján található személyről úgy, hogy csapattársai ne tudják kitalálni, hogy ki az. Amint kimondta a mondatot megkérdezi társait, hogy kitalálták-e a kártyán lévő személyt. Ha nemet válaszolnak akkor lép egyet előre a bábujával. Ha igen, akkor aki kitalálta kettőt lép előre a bábujával és vége van a játéknak. Ha valaki rossz személyt mond, az egyet visszalép a bábujával.

A győztes:

Ha valaki az előtt beért volna a célba, hogy kitalálták volna valakinek a kártyán lévő személyét akkor az a győztes. A másik esetben (amikor valaki kitalálja a kártyán lévő személyt) az a győztes aki legelöl áll a táblán a bábujával.

Sok sikert a győzelemhez!

A játék készítője